Cultuurkwartier feestelijk geopend in Utrecht

Participatie als onderdeel van herstel

Nieuws
19 september 2024 Leestijd: 1 minuten

Met een muzikaal spektakel werd vandaag het Cultuurkwartier van het Leger des Heils in Utrecht feestelijk geopend. In het Cultuurkwartier krijgen deelnemers van o.a. het Leger des Heils de mogelijkheid om met hun creativiteit en muzikaliteit aan de slag te gaan om zo te werken aan hun herstel.

In de inspirerende ruimte van het Cultuurkwartier wordt van alles georganiseerd onder professionele begeleiding. Deelnemers kunnen hier muziek maken, dansen, schilderen of op een andere manier creatief aan de slag. ‘Het belangrijkste doel is dat mensen zich kunnen uiten op een manier die bij hen past’, vertelt aanjager activering Barry Molenaar. ‘In deze ruimte zetten we muziek en creativiteit in als middel om in beweging te komen en weer mee te doen. We zien vriendschappen ontstaan, ongekend talent voorbijkomen en bovenal herstel. Onze visie is dan ook om deze vorm van activering in de toekomst uit te breiden.’

Het Cultuurkwartier is te vinden aan de Zeehaenkade in Utrecht en is toegankelijk voor deelnemers van het Leger des Heils, partners & andere zorgorganisaties in omgeving Utrecht.

Over het Leger des Heils
Het Cultuurkwartier is een onderdeel van de participatietak van het Leger des Heils. Naast culturele activering, worden ook sportieve activiteiten georganiseerd en kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier een zinvolle dagbesteding krijgen en via leerwerkbedrijven soms doorgroeien naar betaald werk. Het Leger des Heils zet zich zo in voor mensen zonder helper, die ontwrichting ervaren op meerdere levensterreinen en in de maatschappij niet meer willen, kunnen of mogen meedoen. Juist hen willen we een veilige plek en begeleiding bieden, zodat er weer ruimte ontstaat om stappen te zetten richting herstel van het gewone leven. Dit doen wij op het gebied van: ambulante hulpverlening; maatschappelijke opvang; beschermd wonen; jeugdzorg; verpleging & verzorging; re-integratie.