Opvang in een gymzaal

Leger des Heils getroffen maar blijft hulp bieden

Midden-Europa geteisterd door overstromingen

Opvang voor getroffenen door storm Boris in Krnov, Tsjechië
Nieuws
18 september 2024 Leestijd: 1 minuten

Midden- en Oost-Europa kampen sinds afgelopen weekend met ernstige overstromingen als gevolg van zware regenval. Vooral gebieden in Roemenië, Polen, Tsjechië en Oostenrijk zijn hard getroffen door de gevolgen van storm Boris. Hulpdiensten hebben hun handen vol aan de situatie en kunnen lang niet overal ter plekke komen. Dat geldt ook voor onze collega’s in de regio.

Het Leger des Heils doet wat het kan en heeft verschillende locaties 24/7 geopend zodat mensen niet op straat hoeven te verblijven. Maar ook de eigen locaties zijn beschadigd of overstroomd, waardoor het werk voor anderen ernstig wordt bemoeilijkt. Overal in het getroffen gebied heerst ontreddering, angst en verdriet.

De huidige situatie:

  • Onze gebouwen in Krnov and Opava zijn beschadigd door het water. Onderzoek naar de definitieve schade aan de gebouwen vindt momenteel plaats. Op dit moment ligt de focus op schoonmaak en het gereedmaken van de locaties voor cliënten.
  • In Slowakije zien we problemen op een Roma locatie. In samenwerking met de gemeente wordt het water daar nu weggepompt
  • De gemeenten in Opava and Krnov kunnen onze hulp goed gebruiken.
  • Teams vanuit het sociale werk in andere plaatsen rond Krnov en Opava helpen met schoonmaken en de opvang van cliënten.
  • Personeel uit Praag en Karlovy Vary draaien shifts in het getroffen gebied.

Help ons helpen!

Vanuit de afdeling Internationale Ontwikkeling & Samenwerking (IOS) worden op dit moment fondsen ter beschikking gesteld om onze collega’s ter plaatse te helpen; zowel in het herstel van de diverse locaties van het Leger des Heils als aan de gezinnen die in die buurt wonen.

Wilt u helpen, maak dan gebruik van de doneerknop op de pagina. Als Leger des Heils zorgen we ervoor dat de hulp zo snel mogelijk op de juiste plaats terechtkomt. Dank u wel voor uw bijdrage. Naast een geldelijke bijdrage is gebed natuurlijk ook heel erg belangrijk!