Leger des Heils verzorgt maatschappelijke opvang Wilhelminastraat Haarlem per 1 december 2024

Leger des Heils verzorgt maatschappelijke opvang Wilhelminastraat Haarlem per 1 december 2024

Nieuws
10 oktober 2024 Leestijd: 1 minuten

Het Leger des Heils is blij om aan te kondigen dat wij per 1 december 2024 de zorg en begeleiding bij de maatschappelijke opvang aan de Wilhelminastraat in Haarlem mogen overnemen van HVO Querido. De wisseling is het resultaat van de aanbesteding "Zo Thuis Mogelijk" in 2023, waarmee de Maatschappelijke Opvang in de regio opnieuw is ingericht.

Het Leger des Heils gaat zich inzetten om, naast het bieden van opvang, een sterkere focus te leggen op het zo snel mogelijk begeleiden van cliënten naar zelfstandig wonen. Dit sluit aan bij de regionale doelstelling om de druk op de maatschappelijke opvang te verlichten en dus bij te dragen aan toekomstbestendige zorg.

De komende maanden werken we aan een soepele overdracht en doen alles wat nodig is om de opvang over te nemen. Voor de mensen in de opvang is het uitgangspunt dat zij niets zullen merken van de overgang, aangezien de kwaliteitstandaarden ongewijzigd blijven. Alle medewerkers die dat willen, kunnen hun werk voortzetten bij het Leger des Heils. De samenwerking tussen HVO Querido en het Leger des Heils verloopt constructief. Daar zijn we dankbaar voor. Als ook voor alle inzet door HVO Querido aan kwetsbare mensen tijdens de afgelopen tien jaar en het vertrouwen van gemeente Haarlem in het Leger des Heils.

Wij streven ernaar om, net zoals HVO Querido heeft gedaan, een warme en veilige omgeving te bieden voor de meest kwetsbaren in Haarlem. Onze aanpak richt zich op het bieden van onderdak, begeleiding en ondersteuning op maat. Met als doel mensen te helpen hun leven weer op de rails te krijgen en door te laten stromen naar zelfstandigheid.

Vragen

Heeft u vragen over de overname? Heeft u behoefte aan meer informatie over onze zorg en begeleiding in de maatschappelijke opvang aan de Wilhelminastraat in Haarlem? Dan kunt u contact opnemen door een e-mail te sturen naar nw.info@legerdesheils.nl