Panna Cotta

Recept nagerecht: Panna Cotta

Gordijnen dicht, kaarsjes aan, het worden weer winterse tijden. Dit nagerecht past hier perfect bij, het is een plaatje om te zien en het geeft een ware smaaksensatie!

Participatie
Tekst: Frank Taale / Beeld: Studio Aico

Ingrediënten

  • Kwark 250 ml
  • Slagroom 250 ml
  • Suiker 75 gram
  • Vanillesuiker 1 zakje
  • Gelatine 4 blaadjes
  • Suiker 100 gram
  • (Diepvries) frambozen 300 gram
  • Gelatine 4 blaadjes
  • Water 2 eetlepels

Recept

Stap 1

Verwarm in een pannetje de slagroom met 75 gram suiker tot deze is opgelost. Week 4 blaadjes gelatine in een bakje met koud water.

Snijd het vanillestokje in de lengte openen schraap het merg eruit en voeg toe aan de room. Zet het vuur uit en knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe. Laat dit even 10 minuutjes afkoelen en schep dan de kwark erdoorheen.

Stap 2

Leg 4 glazen schuin door de glazen bijvoorbeeld in een klein schaaltje te zetten. Glijden ze weg, leg er een stukje vershoudfolie tussen. Dit geeft een leuk effect aan het eindresultaat, maar kan natuurlijk ook gewoon recht. Verdeel het roommengsel over de glazen, eventueel met behulp van een trechter om zo min mogelijk te knoeien. (Let op, da Panna cotta is op dit moment nog vloeibaar) Laat deze ongeveer 2 uurtjes opstijven in de koelkast.

Stap 3

Verwarm ondertussen in een pannetje de frambozen en voeg 100 gram suiker en 2 eetlepels water toe. Laat zachtjes koken tot er een sausje ontstaat, prak eventueel de frambozen plat met een vork. Week opnieuw 4 blaadjes gelatine in een bakje koud water. Knijp ze uit en voeg ze toe aan de frambozensaus. Haal de glaasjes panna cotta uit de koelkast.

Verdeel het frambozenmengsel over de glaasjes tot deze gelijk is aan de schuine zijde van de panna cotta.

Stap 4

Laat de glaasjes vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast. Garneer ze met wat verse frambozen en blauwe bessen.

panna cotta