Ingrediënten
- Water 1.1 L
- Prei 700 gram
- Slagroom 50 ml
- Kippenbouillon 1 blokje
- Middelgrote 1 ui
- Wilde zalm (diepvries) 2 mootjes (250 gram)
- Knoflook 1 teentje
- Olijfolie 1 el
- Bieslook 12.5 gram
- Peper en zout
Recept
Stap 1
Snipper de ui. Snijd het kontje en 1 cm van het groene gedeelte van de prei. Het deel dat je overhoudt, snijd je in de lengte doormidden. Was en snijd in halve ringen. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui 3 min. Voeg de prei toe en fruit 2 min. mee.
Stap 2
Voeg de bouillontablet en het water toe aan het mengsel. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur met deksel zachtjes koken. Voeg na het koken verse slagroom toe en roer goed door op laag vuur.
Stap 3
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng de soep terug in de pan en laat staan op temperatuur
Stap 4
Bak ondertussen de wilde zalm (ontdooit) goed gaar. Snij de zalm in grove stukken. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de zalm erover. Bestrooi daarna met de bieslook.
'Gebruik naast de soep een lekkere stokbrood of kaasstengel.'