Vrouwen- en meidenopvang Saffierhorst

De locatie voor de verbouwing | juli 2024
Beschermd wonen

Het Leger des Heils W&G Noordwest heeft een pand aan de Saffierhorst gekocht. Dit was eerst een school. Vanaf 2026 worden hier kwetsbare meiden en vrouwen met of zonder kinderen opgevangen.

In Den Haag biedt het Leger des Heils op dit moment op verschillende plekken in de stad opvang en beschermd wonen aan moeders met kinderen en meiden. Gemeente Den Haag wil graag meer plekken om deze mensen op te kunnen vangen. Op de huidige locaties is hier geen ruimte voor. Ook voldoen de huidige locaties niet goed om deze mensen goede zorg te bieden en een fijn leefklimaat te realiseren. 

Samen onder één dak

Medewerkers van de verschillende vrouwen- en meidenopvanglocaties kwamen met elkaar op het idee om deze doelgroep onder één dak samen te brengen: een gezamenlijk pand dus! Het is een mooie vorm van samenwerking en versterking voor de vrouwen en meiden die bij ons wonen maar ook een verrijking voor onze medewerkers.

Veilig naar buiten

Daarom hebben wij een voormalig pand van de Britse School aan de Saffierhorst 117 in Den Haag aangekocht. Dit pand biedt juist wel de mogelijkheid om meer vrouwen en meiden op te vangen. Doordat de tuin afgesloten is, kunnen vrouwen met hun kinderen veilig naar buiten.  

"Het idee voor deze locatie kwam vanuit de verschillende teams. Samen bouwen we aan een mooie plek!"
Desirée van de Vendel, afdelingsmanager Vast en Verder meiden

Op de Saffierhorst kunnen kwetsbare meiden en vrouwen terecht, wel of niet met kinderen. Denk aan moeders met hun kinderen die uit een situatie van huiselijk geweld komen en een veilige toevlucht nodig hebben. Of juist een tussenstap nodig hebben naar zelfstandig wonen om tot rust te komen en hun leven weer opnieuw op te bouwen. 

Zelfstandig leven

Daarnaast vangen we meisjes en jonge vrouwen op tussen 16-23 jaar. Deze meiden hebben geen makkelijke start van hun volwassen leven en zijn daardoor thuisloos geworden. Op locatie proberen we deze meiden weer in hun kracht te zetten en toe te leiden naar de hulp die zij nodig hebben om een zelfstandig leven op te kunnen bouwen. 

Start verbouwing

Het pand aan de Saffierhorst was tot voor kort een school. Om de vrouwen, kinderen en meiden op te kunnen vangen, passen we de school aan. Wij denken dat we over twee jaar (tweede kwartaal 2026) het pand klaar hebben zodat de vrouwen en meiden hier terecht kunnen.  

Impressie van het pand

Hoe komt de Saffierhorst 117 eruit te zien na de verbouwing? Onderstaande afbeeldingen geven een indruk:

Meer weten?

Heeft u een vraag of opmerking over dit project? Of wilt u zich abonneren op de nieuwsbrief? Vul dan hier uw gegevens in.