Wat leuk dat je interesse hebt in het worden van een Lev-huis! We snappen dat je nog vragen hebt, daarom hebben wij de meest gestelde vragen al mét antwoord voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen of is het duidelijk en wil jij je aanmelden?
Bel of mail ons. Telefoonnummer: 06-517 417 25. Mailadres; aalt.fikse@legerdesheils.nl
Meest gestelde vragen over de Lev-huizen:
Vraag: Wat is een Lev-huis?
Antwoord: In een Lev-huis organiseren we leuke activiteiten, zoals koffie-ochtenden of spellenmiddagen. Lijkt het je leuk om dit in jouw huis/appartement te organiseren? Dan wordt jouw huis één van onze Lev-huizen.
Vraag: Wat voor soort activiteiten kan ik organiseren in mijn Lev-huis?
Antwoord: Jij hebt de vrijheid om activiteiten te organiseren die aansluiten bij jouw interesses en de behoeften van de buurt. Populaire keuzes zijn koffiemomenten, spellenmiddagen, creatieve workshops, game-avonden en speciale activiteiten voor kinderen.
Vraag: Moet ik dit allemaal zelf organiseren?
Antwoord: Nee, je krijgt ondersteuning van een medewerker van het Leger des Heils en een Lev-kit, die alles bevat wat je nodig hebt.
Vraag: Hoe vaak moet ik mijn huis openstellen als Lev-huis?
We bepalen samen met jou de dag, tijd en het aantal keren van deze activiteiten. Ons streefdoel is om dit wekelijks te doen, maar lukt jou dit niet? Dan is dit ook prima! We spreken dit samen af.
Vraag: Wat kost het mij als ik meedoe?
Antwoord: Het worden van een Lev-huis kost je niks. Als dank voor het openstellen van je huis ontvang je na vijf keer je huis openstellen en een evaluatie een waardebon van €100,-. Koffie, thee, koekjes, materialen etc. krijg je van ons.
Vraag: Wanneer kan ik beginnen?
Antwoord: Zodra je je aanmeldt, maken we kennis met jou en bepalen we samen de startdatum, de activiteit(en) die je wil organiseren en welke dag, tijd en hoe vaak jouw voorkeur heeft.
Vraag: Hoelang duurt mijn betrokkenheid?
Antwoord: We verwachten van jou een betrokkenheid van 2 tot 3 maanden. Dit kan telkens na evaluatie verlengd worden.
Vraag: Hoeveel mensen kan ik verwachten?
Antwoord: Samen met jou promoten we de activiteiten in jouw straat of complex. We verwachten gemiddeld 3 tot 4 belangstellenden per keer, afhankelijk van de grootte van je woonkamer.
Vraag: Welke afspraken gelden er?
Antwoord: Wanneer wij gaan samenwerken, zetten wij samen afspraken op papier en vormen wij een samenwerkingsovereenkomst.
Vraag: Mijn vraag is niet beantwoord, met wie kan ik contact opnemen?
Antwoord: Stond je vraag er niet tussen? Je kunt contact opnemen met het Leger des Heils of met ZOwonen.
Leger des Heils: 06-51741725
ZOwonen: 046-4209600
Overige vragen:
Vraag: Wat houdt de samenwerking tussen het Leger des Heils en ZOwonen in?
Antwoord: Het Leger des Heils is de drijvende kracht achter het Lev-huisinitiatief en zal je persoonlijk ondersteunen. ZOwonen vervult een ondersteunende rol en draagt bij aan de realisatie van Lev-huizen op de achtergrond. Samen zorgen ze voor een solide basis voor dit gemeenschapsproject.
Vraag: Wat doet het Leger des Heils?
Antwoord: Wij, het Leger des Heils, vormen de drijvende kracht achter Lev-huizen en hebben een rijke geschiedenis, met majoor Bosshardt als een van onze bekende gezichten. Onze organisatie heeft als doel om dichtbij mensen te zijn, en dit betekent dat we actief betrokken zijn bij gemeenschappen in de buurt. We richten ons op wat al goed werkt en wat er nodig is in de buurten waar we actief zijn. Gastvrijheid en toegankelijkheid staan centraal in onze aanpak.
Onze belangrijkste aandachtsgebieden in de buurten zijn het tot stand brengen van wederzijdse zichtbaarheid en betrokkenheid, het bieden van zingeving en het faciliteren van waardevolle gesprekken, evenals het aangaan en herstellen van relaties. We hebben een voorkeur voor kleinschalige, laagdrempelige initiatieven boven grootschalige projecten. Ons uiteindelijke doel is om mensen in staat te stellen om oprechte verbindingen met elkaar aan te gaan.
Landelijk zijn we actief op diverse gebieden, waaronder ouderenzorg, jeugdzorg, reclassering, dag- en nachtopvang en verslavingszorg. Als christelijke organisatie zetten we ons in voor het welzijn van de gemeenschap en het creëren van een inclusieve en ondersteunende omgeving.
Vraag: Wat doet ZOwonen?
Antwoord: Als sociale volkshuisvester werkt ZOwonen mee aan een wereld waarin mensen - in verbinding met elkaar - duurzaam wonen, werken en leven in een omgeving waarin ze zich gelukkig en geborgen voelen. Van waaruit rust en ruimte ontstaat voor ieders eigen ontwikkeling. ZOwonen levert passende huisvesting en kwalitatief goede dienstverlening, zodat onze bewoners goed kunnen leven in hun huis en in hun wijk. We ondersteunen onze bewoners in het verbeteren van perspectieven, zelfredzaamheid en participatie in de samenleving. Dat doen we niet alleen, maar samen met andere maatschappelijke organisaties.
Algemene afspraken:
- Dag, tijd en locatie van de activiteit in het Lev-huis worden in onderling overleg vastgesteld.
- We plannen een proefperiode en voorzien een evaluatiemoment om de voortgang te beoordelen.
- Tijdens activiteiten in het Lev-huis is het gebruik van alcohol en drugs niet toegestaan.
- In het Lev-huis maken we gezamenlijk afspraken over de activiteiten en het beheer van de ruimte.
- Een Lev-huis staat voor inclusiviteit, waarbij iedereen welkom is en zich deel van de gemeenschap voelt.
Ontmoetingswinkel De Koempel Geleen - openingstijden
Ma 11.00-15.00 Inloop en kledingwinkel
Di 11.00-15.00 Inloop en kledingwinkel
Wo 11.00-15.00 Inloop en kledingwinkel
Do 11.00-15.00 Inloop en kledingwinkel
Vr 11.00-15.00 Inloop en kledingwinkel
Za 11.00-15.00 Inloop en kledingwinkel
Volg ons op Facebook voor meer informatie over onze activiteiten.