10 voor Toekomst Den Haag
- Zorgaanbod
- Jeugdhulp en gezinsondersteuning
- Beschrijving
- Ambulante gezinsbegeleiding
- Product
- 10 voor Toekomst
- Aanmelden
-
Het Bureau Traject Management (BTM) is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.00 uur op 088 065 29 00 en via nw.btm@legerdesheils.nl of vul onderstaand formulier in.Bij BTM kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.
Informatie & kenmerken
10 voor Toekomst wordt ingezet als een gezin problemen heeft op verschillende gebieden, zoals verslaving, schulden, psychiatrie, geen sociaal netwerk, geen werk of dagbesteding of opvoedingsproblemen. Minimaal een keer per week komt een gezinscoach langs om te zien wat er nodig is en hulp te bieden. Het doel is om een veilige en gezonde situatie te creëren voor zowel ouders als kinderen.
Specificaties
Bij sommige gezinnen gaat het even niet zo goed. Er spelen meerdere problemen, bijvoorbeeld een verslaving, opvoedproblemen of geldzorgen. Een gezinscoach van 10 voor Toekomst van het Leger des Heils helpt deze gezinnen in Den Haag, Leidschendam en Voorburg. We zetten in op het vergroten van zelfstandigheid en proberen we problemen in de toekomst te voorkomen. Bij specifieke onderwerpen, zoals verslaving, roepen we de hulp in van onze deskundige ketenpartners en werken we samen om het gezin te helpen de gestelde doelen te behalen.
Hulp bij opvoeding
Samen met de gezinnen maken we van een thuis weer een fijne omgeving. Een gezinscoach komt één of twee keer per week op bezoek. De zorg en hulpverlening sluit aan bij wat het gezin nodig heeft. We zetten bijvoorbeeld video-hometraining (vht) in, als er hulpvragen van ouders over de opvoeding van hun kinderen. Een gezinscoach analyseert video-opnamen van de dagelijkse omgang van de ouders met hun kinderen samen met de ouders.
Kinder- en jeugdcoaches
Kinderen die zich door de omstandigheden thuis niet optimaal kunnen ontwikkelen, kunnen ondersteuning krijgen van onze kinder- en jeugdcoaches. Deze professionals ondersteunen kinderen en jongeren (van 3 tot 18 jaar) op sociaal-emotioneel gebied. Hierbij is het doel dat de kinderen kennis en vaardigheden opdoen die belangrijk zijn voor hun verdere ontwikkeling.
De gezinscoach in beeld
Ervaring van gezinscoach Liesbeth
Liesbeth kwam bij Hennie en haar gezin terecht om ondersteuning te bieden. Deze alleenstaande moeder woonde met haar twee jonge kinderen in een vrijwel leeg huis, er was veel stress en er werd vaak geschreeuwd, waardoor buren overlast ervaarden. “Ik heb er in eerste instantie voor gezorgd dat het huis werd ingericht en we zijn in gesprek gegaan met de buren en Woningbouwvereniging,” vertelt Liesbeth. Eén van de kinderen heeft een verstandelijke beperking. Liesbeth zorgde dat dit kind de juiste ondersteuning kreeg en ging ook met andere opvoedvragen aan de slag. Ook werden de financiën en administratie aangepakt. Hennie kreeg adviezen en tips, zodat ze haar administratie voortaan zelf kan doen. “Vervolgens heb ik haar geholpen om haar netwerk te betrekken, want Hennie stond er helemaal alleen voor,” vertelt Liesbeth. “Als gezinscoach ben je een rustgevende factor, ik help mensen om weer dichterbij zichzelf te komen zodat ze hun problemen aan kunnen pakken. Bij Hennie bleven de problemen zich opstapelen, maar toen ze hulp kreeg, kwam er een eind aan een warboel met veel stress. We zetten mensen in hun kracht en wijzen ze de juiste weg, zo maken wij het verschil.”