Domus+ Tafelbergweg
- Zorgaanbod
- Beschermd wonen
- Beschrijving
- Beschermd wonen voor mensen met een verslaving, psychiatrische problematiek en verstandelijke beperking
- Product
- Domus+
- Plaatsen:
- 24
- Aanmelden
-
Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.
Informatie & kenmerken
Domus+ is een variant op de Domus waarbij bewoners naast een verslaving en psychiatrische problemen ook een verstandelijke beperking hebben. Ze hebben schulden, geen vaste woonplek, geen werk of dagbesteding en geen sociaal netwerk. Vaak hebben ze ook een relatie met justitie. In een Domus+ vinden bewoners rust en stabiliteit, omdat ze niet meer op straat hoeven te (over)leven. Samen met de deelnemer gaan we aan de slag om problemen hanteerbaar te maken en een passende dagbesteding te vinden.
Specificaties
Voor wie?
Domus+ Tafelbergweg is er voor volwassen mannen en vrouwen (18+) met een complexe problematiek en een zogenoemde triple diagnose. Behalve een langdurige verslaving aan harddrugs/alcohol, in combinatie met chronische psychiatrische ziekten hebben de deelnemers een verstandelijke beperking. Er is sprake van ernstige belemmering in de zelfredzaamheid ten gevolge van bovengenoemde factoren.
De deelnemers krijgen 24-uurs begeleiding, een eigen kamer en benodigdheden voor het eerste levensonderhoud. Het eigen herstel van de deelnemer staat centraal en er wordt individueel gesproken over (veilig) middelengebruik. De hulpverlening wordt aangepast aan de zorgvraag met als doel dat deelnemers zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving.
Onze aanpak
Gedragsdeskundigen hebben een significante rol in de begeleiding van Domus+ deelnemers. Zij passen evidence based methodieken toe, zoals Anders Kijken, Anders Doen (AKAD), netwerkanalyse, risico-inventarisatie en krachteninventarisatie.
Door mensen onderdak te geven zorgen we dat ze een stabiele basis hebben van waaruit ze opnieuw naar hun leven kunnen kijken en aan hun herstel kunnen werken. Het doel is om de verslaving en eventuele ziektebeeld te stabiliseren. Vanuit deze stabiele basis werken deelnemers en medewerkers aan het herstel van het gewone leven. Onder het gewone leven verstaan we dat de deelnemer een dagbesteding heeft, opnieuw sociale vaardigheden aanleert en een zinvolle vrijetijdsbesteding zoekt.