Instroomhuis Zeeburgerdijk
- Zorgaanbod
- Maatschappelijke opvang
- Beschrijving
- Kortdurende opvang voor volwassenen
- Product
- Herstart
- Plaatsen:
- 51
- Aanmelden
-
Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.
Informatie & kenmerken
Herstart is bedoeld voor dak- en thuisloze mensen. Hier worden mensen kortdurend opgevangen en geholpen om hun problemen in kaart te brengen, want vaak is er meer aan de hand dan alleen dakloosheid. Herstart helpt bijvoorbeeld bij inschrijven bij de gemeente en het aanvragen van een uitkering. Dit zijn de eerste stappen naar herstel.
Specificaties
Instroomhuis
Het Instroomhuis is een 24uurs opvang locatie voor Amsterdamse dak- en thuislozen vanaf 23 jaar. Er zijn 51 éénpersoonskamers, hiervan zijn 47 trajectbedden en 4 IFZO bedden. Het instroomhuis bied opvang als ondersteuning, dit tijdens het opstarten van een plaatsingstraject binnen de maatschappelijke opvang of beschermd wonen.
Voor wie?
De 47 trajectbedden zijn voor een specifieke groep Amsterdammers waarbij het niet lukt om een passende vervolgd plek / wachtlijstplaatsing te realiseren via het ambulante traject van Centrale Toegang.
De mensen die hiervoor in aanmerking komen voldoen aan de volgende criteria:
- Vermoeden van onderliggende (psychische) problematiek. De opvang is noodzakelijk om de vervolgdiagnostiek te realiseren en de hulpvraag te verduidelijken.
- De opname is nodig om d.m.v. observatie een juiste inschatting te maken over het vervolg traject.
- Zorgmijders, iemand die al langdurige bij verschillende ketenpartners in beeld komt en waarbij een passende vervolg plek nog steeds gerealiseerd dient te worden.
Het doel van de opvang dient als eerste stap naar het vervolg traject.
Onze aanpak
Na opname volgt een huisregelintake, inschrijving WPI en een toewijzing voor een persoonlijk begeleider. Het eerste doel is het realiseren van een passende wachtlijstplaatsing waar gezamenlijk aan wordt gewerkt.
Vervolgens wordt de deelnemer overgedragen aan de wachtlijstbegeleiding en word gewerkt aan een succesvolle verhuizing naar de vervolgvoorziening. Dit is succesvol door een herstel gericht aanpak, dagbesteding, aanpakken van schuldenproblematiek en netwerkondersteuning.
Aanmelden:
Aanmelden kan via de Centrale Toegang Maatschappelijke Ondersteuning CTMOBW te bereiken op: 020-5555996. Link website: www.amsterdam.nl/sociaaldomein/zorgprofessionals/maatschappelijke/maatschappelijke/centrale-toegang/
De aanmeldingen worden wekelijks besproken en er word gewerkt met een wachtlijst.