Domus+ Cederhorst
- Zorgaanbod
- Beschermd wonen
- Beschrijving
- Beschermd wonen voor mensen met een verslaving, psychiatrische problematiek en verstandelijke beperking
- Product
- Domus+
- Plaatsen:
- 28
- Aanmelden
-
Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.
Informatie & kenmerken
Domus+ is een variant op de Domus waarbij bewoners naast een verslaving en psychiatrische problemen ook een verstandelijke beperking hebben. Ze hebben schulden, geen vaste woonplek, geen werk of dagbesteding en geen sociaal netwerk. Vaak hebben ze ook een relatie met justitie. In een Domus+ vinden bewoners rust en stabiliteit, omdat ze niet meer op straat hoeven te (over)leven. Samen met de deelnemer gaan we aan de slag om problemen hanteerbaar te maken en een passende dagbesteding te vinden.
Specificaties
Beschermd wonen in een prikkelarme omgeving
Cederhorst biedt een warm thuis voor 28 mensen met psychiatrische problematiek vaak in combinatie met een lichtverstandelijke beperking, die in de wijk teveel prikkels ervaren. Naast deze primaire problematiek kampen veel bewoners met middelen- en/of drankgebruik, welke binnen de voorziening worden gedoogd. Cederhorst is gehuisvest op het GGZ-terrein Zon & Schild in Amersfoort en grenst aan een bosrijk gebied. Hierdoor biedt Cederhorst een gestructureerde en veilige woonomgeving op een prikkelarme locatie met 24-uursbegeleiding.
Begeleiding op Cederhorst
Op Cederhorst heeft iedere bewoner een persoonlijk begeleider. Deze begeleider werkt samen met de werkcoach; verpleegkundige; sportcoach; 24-uurs groepsbegeleider; gedragswetenschapper en trajectmanager. Door integraal samen te werken binnen de voorziening, maar ook met onze ketenpartners, heeft de bewoner één samen afgestemd plan. Op deze manier dragen wij samen bij aan herstel van het gewone leven. De persoonlijk begeleider werkt samen met de bewoner en de betrokken disciplines aan de gestelde doelen zoals het ontwikkelen van sociale vaardigheden, het stabiliseren/verminderen van middelengebruik en een zinvolle invulling van de dag met als mogelijkheid interne en externe dagbesteding. De bewoner wordt aangesproken op zijn kracht en gestimuleerd zijn talenten optimaal te ontwikkelen en te benutten. Dit alles volgens de principes van de methodiek van Hulp naar Herstel.
➞ Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!