Gemengd wonen Nijevelt
- Zorgaanbod
- Ambulante begeleiding en hulp
- Beschrijving
- Woning met ambulante begeleiding
- Product
- Housing first
- Aanmelden
-
Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.
Informatie & kenmerken
Bij Housing First krijgen mensen die dak- of thuisloos zijn geweest hulp aan huis (ambulante begeleiding) en een zelfstandige woonplek. Zij hebben vaak meerdere problemen, zoals een psychiatrische stoornis, verslaving, geen sociaal netwerk, eenzaamheid of schulden. Housing First geeft een stabiele basis, van waaruit ze samen met ons aan hun problemen kunnen werken.
Specificaties
Gemengd wonen Nijevelt is een wooncomplex waar begeleide huurders, die uitgestroomd zijn vanuit de maatschappelijke opvang of een beschermde woonvorm, samenwonen met onbegeleide huurders die optreden als goede buur. Samen vormen zij een hechte community en leven 'Samen op zichzelf'.
Nijevelt is een vroegere ouderenzorglocatie welke gerenoveerd is tot 33 woningen. Het project is een samenwerking tussen GroenWest en het Leger des Heils. De huurders vormen een mix, waarbij 15 woningen bestemd zijn voor huurders die vanuit een beschermde woonvorm, de maatschappelijke opvang of reclassering weer zelfstandig gaan wonen. Deze huurders worden begeleid vanuit het Leger des Heils.
In de overige woningen wonen huurders die er bewust voor kiezen om samen met de begeleide huurder als 'goede buur' in één gebouw te wonen. De bewoners houden onderling contact en ondernemen samen activiteiten. Zo kijkt men naar elkaar om.
De locatie
De locatie bestaat uit twee vleugels. Op de begane grond bevindt zich een gemeenschappelijke ruimte met terras, waar de bwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen activiteiten kunnen ondernemen.
Begeleiding
De begeleide huurders ontvangen één tot meerdere keren per week ambulante woonbegeleiding van het Leger des Heils. Dat kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van financiën, werk of het opbouwen van een sociaal netwerk. Daarnaast is het goede buur principe van kracht: de bewoners kijken naar elkaar om, maken een praatje met elkaar en helpenelkaar waar dat kan.
Uniek concept
Het unieke aan gemengd wonen is dat doordat begeleide en onbegeleide huurders samen een community vormen, stigmatisering afneemt en plaats maakt voor normalisering. Beide huurders nemen namelijk deel in werkgroepen of het bestuur van de locatie. Iedereen mag zijn wie hij is en met zijn eigen talenten bijdragen aan het geheel.
➞ Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!