Kamertrainingscentrum 't Gooi
- Zorgaanbod
- Jeugdhulp en gezinsondersteuning
- Beschrijving
- Hulp voor kinderen en jongeren
- Product
- JongLeren
- Plaatsen:
- 6
- Aanmelden
-
Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.
Informatie & kenmerken
JongLeren helpt kinderen en jongeren met een complexe hulpvraag. Ze hebben bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, schulden, gebruiken middelen, verzuimen school of zijn in aanraking geweest met de politie. Daarnaast is er vaak sprake van gedragsproblematiek en problemen in het eigen netwerk. Door hulp op maat leggen we een stabiele basis waar de jeugdige mee verder kan. Deze hulp kan allerlei vormen krijgen en de veiligheid van het kind staat altijd voorop.
Specificaties
Begeleiding voor jongeren in de laatste stap naar zelfstandigheid
KTC 't Gooi is een woonproject voor jongeren rond de 17/18 jaar die een volgende stap willen zetten in hun zelfstandigheid. Een deel van de jongeren hebben al langere tijd op groepen in de hulpverlening gewoond, anderen komen vanuit een thuissituatie. Kenmerkend voor de jongeren is dat zij vaak al veel kunnen, maar bij wie volledige zelfstandigheid nog niet mogelijk is.
Begeleiding
Iedere jongere heeft een persoonlijk begeleider welke hij/zij minstens tweemaal per week spreekt. Samen wordt besproken wat de jongeren bezighoudt en wat nodig is om de leerdoelen te behalen. Van de jongere wordt een actieve houding en inbreng verwacht in het toewerken naar herstel.
KTC 't Gooi werkt volgens een fase systeem. Fase 1 is gericht op kennismaking. Het doel van deze fase is, samen met de begeleiding, ontdekken welke krachten de jongere heeft, wensen voor de toekomst, hulp- en ondersteuningsvragen en het in kaart brengen van het eigen netwerk. In fase 2 wordt het hulpverleningsplan opgesteld. Fase 3 is gericht op het werken aan de doelen uit het hulpverleningsplan met als uiteindelijke doel dat de jongere zelfstandig kan gaan wonen. Het is de bedoeling dat de jongere zelf actief op zoek gaat naar woonruimte. Het zoeken naar vervangende woonruimte is een vast onderdeel van het hulpverleningsplan en zal al starten in de tweede fase. Tijdens de begeleiding ondersteunen we de jongeren bij het zoeken van een vervangende woonruimte. Wanneer een jongere zelfstandig gaat wonen wordt er, wanneer gewenst, samen gezocht naar een geschikte vorm van nazorg. De ambulant begeleider kan ook in deze nazorgfase waar nodig nog betrokken blijven als ambulant hulpverlener.
Dagbesteding
Aandacht voor structuur en duidelijkheid is een belangrijk onderdeel. Daarom gaan we ervan uit dat de jongere die bij ons woont een dagbesteding heeft van minimaal 24 uur. Dit kan zijn het volgen van een opleiding en/of het hebben van werk. Waar nodig ondersteunt de persoonlijk begeleider met het volhouden van deze dagbesteding.
Wonen
KTC 't Gooi heeft twee locaties: een in Huizen en een in Hilversum. Deze locaties bieden in totaal plek aan zes jongeren. Iedere jongeren heeft zijn/haar eigen kamer. Bij vier plekken hebben de jongeren eigen faciliteiten zoals badkamer, toilet en keukenblok en koelkast. Bij de andere 2 plekken worden de faciliteiten gedeeld met een medebewoner.
➞ Kom jij ons team versterken? Check hier onze vacatures!