Majoor Bosshardtburgh meerzorg beschermd wonen
- Zorgaanbod
- Beschermd wonen
- Beschrijving
- Beschermd wonen voor mensen met psychiatrische problematiek en een (licht) verstandelijke beperking
- Product
- Huis en Haard+
- Plaatsen:
- 37
- Aanmelden
-
Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.
Informatie & kenmerken
Huis en Haard+ is een variant op Huis en Haard waarbij de bewoners niet alleen psychiatrische problematiek hebben, maar ook een verstandelijke beperking. Zij kunnen niet zelfstandig wonen. ‘Verwarde personen’ vinden bij Huis en Haard+ een beschermd en veilig thuis. Bewoners krijgen hulp bij het vinden van structuur en een passende dagbesteding, zodat ze op een manier die past bij hun mogelijkheden kunnen meedoen in de samenleving.
Specificaties
Majoor Bosshardtburgh
De Majoor Bosshardtburgh biedt onderdak en medische verzorging aan zieke dak- en thuislozen. Wij zijn een doorgangsvoorziening waar deelnemers kunnen herstellen en tot rust komen.
Voor wie?
De Majoor Bosshardtburgh is een ziekenboeg afdeling met 37 plaatsen midden in het centrum van Amsterdam. Een ziekenboeg is een 24-uursvoorziening voor volwassen, alleenstaande dak- en thuislozen met een tijdelijke somatische hulpvraag. Wij bieden begeleiding, verpleging en verzorging met een multidisciplinair team.
Onze aanpak
Bij plaatsing bij de Majoor Bosshardtburgh wordt er een zogenaamde ziekenboegindicatie afgegeven door de GGD. De indicatie wordt meestal voor 6 weken afgegeven en kan herhaaldelijk worden verlengd. Wanneer er geen indicatie voor zorg meer is dan wordt er gekeken naar een andere woonvorm.
Van de 37 bedden, zijn er 6 gereserveerd voor Meerzorg, beschermd wonen. Deze zijn bestemd voor deelnemers met een somatische zorgvraag en een meervoudige hulpvraag op het gebied van psychiatrische problematiek al dan niet gecombineerd met verslaving of psychosociale problematiek. Samen met de ondersteunend begeleider gaan de deelnemer en de trajecthouder vanuit de herstelmethodiek aan de slag met het op orde krijgen van financiën, dagbesteding en eventuele zorgtoeleiding. Het traject begint met stabiliseren, daarna wordt begonnen met helder krijgen van de hulpvraag en het vinden van het juiste vervolgtraject.
De Majoor Bosshardtburgh werkt intensief samen met andere disciplines, waaronder de huisarts (GGD) en GGZ-instellingen.
Aanmelding
De aanmeldingsprocedure voor de ziekenboeg van de Majoor Bosshardtburgh is in handen van de GGD: ziekenboegaanmelding@ggd.amsterdam.nl
De aanmelding voor de Meerzorg BW plaatsen loopt via de Centrale Toegang BW: www.trajectusamsterdam.inforcare.nl