Vast & Verder Arnhem
- Zorgaanbod
- Beschermd wonen
- Beschrijving
- Beschermd wonen voor jongeren en jongvolwassenen
- Product
- Vast en Verder
- Aanmelden
-
Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM) via 088 065 6700 of per e-mail: Oost.btm@legerdesheils.nl
Hier kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.
Informatie & kenmerken
Vast en Verder is een woontrainingsprogramma voor jongeren en jongvolwassenen die dak- en thuisloos zijn geweest. Het kan zijn dat zij met justitie in aanraking zijn geweest of dreigen dit te komen. Veel van de deelnemers hebben psychiatrische problemen en een verslaving. Binnen het programma van Vast en Verder wonen zij één tot twee jaar intern. In deze tijd leren ze onder andere sociale vaardigheden, woonvaardigheden en omgaan met verslavingsproblemen en schulden. We zoeken samen ook naar passende dagbesteding, zoals school of werk.
Specificaties
Op weg naar zelfstandig leven, wonen en werken
Vast & Verder is een woonvoorziening voor (jong)volwassenen die (nog) niet zelfstandig kunnen wonen. Veel bewoners hebben ook andere problemen zoals een verslaving, gedragsstoornissen of zijn in aanraking gekomen met justitie. En soms zijn ze dak- of thuisloos. Daarnaast hebben ze vaak geen netwerk, waardoor ze het helemaal alleen moeten zien te redden. Zonder hulp belanden zij op straat. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.
Waar kom je te wonen?
Bij ons woon je in je eigen appartement. Deze mag je zelf inrichten. Alle kamers hebben een eigen keuken en badkamer met toilet. Alleen in het begin deel je deze met één andere bewoner, maar dat is altijd tijdelijk tot je doorstroomt naar een grotere kamer. We hebben een gemeenschappelijke ruimte, Het Trefpunt, waar we je elke dag je vragen kunnen beantwoorden en waar je op de computer kan werken, of in contact kan komen met je medebewoners. Voor dringende zaken kan je terecht bij de begeleiders. Zij staan 24 uur per dag tot je beschikking.
Hoe wordt je begeleid?
Jij staat centraal bij ons. Wij bepalen dan ook niet wat je gaat doen, je stelt zelf je doelen op. Samen met jouw persoonlijke begeleider maak je een plan waarbij wordt gekeken welke vaardigheden je al hebt en aan welke nog gewerkt kan worden. Hier gaan we dan mee aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan sociale vaardigheden, je verslaving, het huishouden, omgaan met geld, werken of studie. De gesprekken met je begeleider spreken we af op een tijdstip dat voor jou geschikt is. Werk je bijvoorbeeld overdag? Dan kunnen we je ’s avonds begeleiden.
Hoe lang duurt het traject?
Dat is helemaal afhankelijk van jouw eigen mogelijkheden en je inzet.
Hoe kan ik mij aanmelden?
Je kunt jezelf aanmelden via het Wijkteam in de gemeente of via de Reclassering. Aanmelden kan ook rechtstreeks bij ons via de trajectmanager. Deze is bereikbaar op 088 – 090 18 10.